top of page
lagret.jpg

VISION

Svensk ekologisk single malt whisky. 

Gotland Whisky produceras, odlas, lagras och buteljeras på ön Gotland av Gotland Whisky AB. Det ekologiska kornet levereras av lokala bönder. Det friska vattnet flödar från närbelägna källor och vattentäkter. Varje flaska som lämnar destilleriet är KRAV-certifierad. För att skapa en produkt som är så naturlig som möjligt lägger vi inte till några smakförbättringar eller färgämnen.

Roma_Gotland_Whisky.jpg

Sjaustru
Ekologisk single malt 7-årig whisky

sajustru-02.jpg
trullaik_FRONT-02_-Återställd.jpg

Trullaik
Ekologisk single malt 6-årig whisky

ISLE OF LIME
GOTLAND

Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av torkade aprikoser, marsipan, lakrits, macadamianötter, kanel och vanilj. Serveras rumstempererad som avec, eventuellt med en skvätt vatten.

GOTLAND_FRONT-02_.jpg
IMG_3776.jpg

DESTILLERING

Whiskyn destilleras i stora handslagna kopparpannor och när processen är klar lagras drycken i ett av två spektakulära förvaringsutrymme på bruket. Det ena fyra och en halv meter under jord och det andra fyra och en halv meter över marken.

Besök oss

Vi har flera ordinarie visningar varje vecka under sommaren. Resterande året håller vi visningar ett par gånger i månaden. För tider hänvisar vi till www.destinationgotland.se - där du även bokar ditt besök.

gotland whisky.jpeg
pannan.jpg

VARFÖR GOTLAND WHISKY

Hållbar ekologisk single malt whisky producerad av whiskyentusiaster.

Whiskyn destilleras i våra stora handslagna kopparpannor och när processen är klar lagras drycken i ett av två spektakulära förvaringsutrymme på bruket. Det ena fyra och en halv meter under jord och det andra fyra och en halv meter över marken.

lagret.jpg

SIFFROR

147616

LITER

21 300

LITER PER ÅR

825

FAT

17

FAT VARIANTER

GOTLAND WHISKY CONNOISSEURS

Gotland Whisky värnar om de krogar och barer som hjälper till att sprida budskapet om närodlad ekologisk single malt whisky. 

arrbeg-embassy_transp.png

STOCKHOLM

domtrappkallaren.png

UPPSALA

bolaget_visby.png

VISBY

natur logo.png

GÖTEBORG

bottom of page