Isle of Lime

Digital flaskmodell anno 2008.
 

Vi börjar med att ta fram en single malt med karakteristisk rökighet som bör tilltala en sann vän av whisky.

Den gyllene drycken har fått namnet Isle of Lime. Den kommer ju från ön som reste sig ur havet på sitt fundament av kalksten, limestone som de säger i den stora världen. Med tiden kommer vi även att ta fram andra exklusiva whiskytyper.

Vi behöver aldrig gå utanför vår ö för att hitta råvaror av högsta tänkbara kvalitet. Oavsett om det gäller korn eller vatten.

Till Isle of Lime har vi reserverat ett ekologiskt och lokalt odlat korn som imponerat på sakkunskapen i Skottland. Malten röks med inhemsk torv och det betydelsefulla vattnet hämtar vi direkt från vår egen källa.

Whiskyn destilleras i stora handslagna kopparpannor och när processen är klar lagras drycken i ett spektakulärt förvaringsutrymme, beläget mitt på gården – fyra och en halv meter under jord.

Vill du vara helt säker på att få smaka Isle of Lime rekommenderar vi dig att bli delägare. Då behöver du bara vänta tills buteljerna släpps. Som aktieägare har du nämligen förtur till alla utgåvor av Shareholders Edition. Dessa flaskor är dedicerad till företagets aktieägare. 

Intresserad? Skicka ett mail till info@gotlandwhisky.se med namn och adressuppgifter.

 

 Läs mer om hur whisky tillverkas

 

FAKTA OM DE PUBLIKA EDITIONERNA

Isle of Lime Midaik - 2018

Isle of Lime Roma - 2017

FAKTA OM SHAREHOLDERS EDITIONERNA

Kutkäldu Shareholders Edition III - 2018

Svaide Shareholders Edition II - 2017

Isle of Lime Shareholders Edition I - 2016

 

Gotland Whisky • Sockerbruket 622 54 Romakloster • Tel: +46 498 27 29 00 • Mail: info@gotlandwhisky.se