Vi har inkallat hjälp från Oskarshamn - Döderhults whisky och malt sällskap för att kontrollera det aktuella receptet på Shareholders Edition. Tre olika fattyper kommer blandas från sammanlagt sju olika tappningar. Resultatet blev överförväntan gott.
Vi gick igenom 23 olika fat för att även ta fram receptet för vinterns kommande andra edition av Isle of Lime. Denna gång kommer vi även använda oss av de allra första faten som lades för lagring vintern 2012. Resultatet blev en något ljusare mixture.
Döderhults whisky och malt sällskap; Reino Östergren, Tommy Bergstrand och Mikael Visenstam.
Förutom våra vänner från Oskarshamn så medverkade Anders Stumle, Christer Roslund och Björn Pettersson från Gotlands Whisky vid provningen.
Flaskan till vänster innehåller två och halvt årig råsprit lagrad på Gotländsk ek. Tvåan är nästkommande vinteredition av Isle of Lime. Tredje flaskan är snart fyraårig whisky lagrad på fat från Laphroaig. Nummer fyra är senaste (och slutliga) receptet på Shareholders Edition av Isle of Lime.