Det droppar för fullt i det moderna destilleriet i Roma på mellersta Gotland. Hittills har vi producerat 5 000 liter råsprit som ligger lagrad på amerikanska bourbonfat och på ekfat från legendariska Laphroaig. Redan 2015 är de första buteljerna av Isle of Lime färdiga att avnjutas.
Whiskyn är framställd av ekologiskt korn odlat på de gotländska åkrarna. När kornet skördats tas det in för torkning, mältning och rökning i Ronehamn på södra Gotland. Destillering, lagring och buteljering sker i Roma. Det är med andra ord närproducerad whisky. Det vi importerar är rådgivaren och whiskynestorn Henry Cockburn från destilleriet Bowmore i Skottland. Henry har bistått oss under hela processen och han kommer fortsätta pendla mellan Gotland och Skottland under lång tid framöver.
Det moderna destilleriet, som utrustats med specialdesignade maskiner, har kapacitet att tillverka upp till 60 000 liter ekologisk maltwhisky per år. Det imponerande projektet har genomförts utan att låna pengar från vare sig banker eller finansinstitut. Kapitalet som har krävts för att bygga upp verksamheten och kunna driva den vidare kommer från våra drygt 1 200 aktieägare.
För att hålla igång produktionen och fortsätta att tillverka Isle of Lime långt in i framtiden behövs ytterligare kapital. Därför har vi utlyst en nyemission mellan 22 april och 22 maj 2013. För mer information om nyemissionen, ladda ner teckningsanmälan och vår senaste broschyr.
Självklart hoppas jag att du tecknar nya aktieposter. Dessutom önskar jag att du besöker vårt imponerande destilleri. Från vecka 27 till och med vecka 32 har vi allmänna visningar varje tisdag och torsdag med start kl. 14. Vill du besöka destilleriet på andra tider? Kontakta oss på mail eller telefon.
Bästa hälsningar
Anders Stumle, vd
Broschyr om Gotland Whisky (pdf)